Spændende personer fra Facebook-gruppen SvendborgHistorier fortæller i studiet til film om begivenheder og oplevelser.

Der kommer nu en større, lokalbaseret filmproduktion fra mine digitale samlinger. Opgaver, udført af Bekker Media siden starten i 1976, er lagret på 450 DVD-skiver og DV-bånd.

Derfor får Svendborg en ny biograf

Når man har arbejdet med bogstaver i løs vægt siden barndommen og foreviget begivenheder med alt fra mit første Kodak boxkamera til nutidens udstyr – er der skabt et enormt arkiv. De senere år er alt registreret og digitaliseret. Undervejs har jeg ændret mit kontor til filmproduktion – med studier og redigeringssuite.

Indenfor rækkevidde er placeret adskillige hundrede 8-mm smalfilm, VHS-bånd, CD- og DVD-skiver samt DV-bånd. Her er spolebåndoptager, grammofon og kassetteafspillere. Nu samles alle tråde til en ny  lokalhistorisk storytelling. Jeg kalder det nye barn i min lille multimedieverden for »Svendborg Biografen«. Dels fordi de fleste af de kommende film handler om livet i den gamle købstad og på øerne, dels fordi kun lommeuld kommer af sig selv! Vil du i den digitale biograf, skal der betales for at se film. Det kan måske dække nogle af udgifterne ved at producere nye film om gamle dage – og nye film om nye dage.

I SvendborgBiografen inviteres medlemmer fra FB-gruppen, som jeg siden starten i 2013 har haft utrolig meget glæde af.  Nu er vi 10.928 medlemmer i 57 lande – Svendborgs uofficielle ambassadører – der fortæller om livet derude og længslen efter det, der var – dengang..!

Velkommen på »cowboyrækkerne« som i Bio, Kino og Scala

Redigeringssuiten, der håndterer alle formater, er etableret her, hvor jeg i 70’erne og 80’erne havde provinsredaktion for Billed-Bladet og Aller Press